Курортен комплекс и резерват Камчия Близнаци | Guide359.com

Настаняване в Близнаци:
Къщи за гости в Близнаци

Курортен комплекс и резерват Камчия

Категории: Плаж , Резервати , Природа

Курортен комплекс Камчия се намира на 28 км. южно от град Варна. През самия курорт преминава красива река, носеща същото име като неговото . Цяла Камчия е заобиколена от живописна природа и широки плажни ивици и пясъчни дюни.


Лятото доста често идваме тук с приятели на плаж или просто на разходка. Винаги има хора, но не е чак толкова претъпкано, както в по-големите курорти. Има голямо разнообразие от малки механи, ресторанти и дискотеки, които винаги са готови да се погрижат за вашето забавление. Тук навсякъде предлагат вкусни ястия и гозби, които ще ви накарат да си оближете пръстите.


Комплексът разполага с достатъчно възможности за настаняване, като можете да избирате между вили, хотели и бунгала. Те са разположени на тихо и спокойно място, така че да изпитате истинското удоволствие от една пълноценна почивка.


Тук можете да си организирате една незабравима разходка с лодка из красотите на река Камчия, където ще навлезете навътре в нейното неповторимо царство и ще се насладите на невероятните лонгозни гори и дива растителност.


За последно идвахме тук миналия месец. Времето беше меко и топло и валеше ситен бял снежец. Целите дървета бяха покрити с бяла покривка , а клоните им изглеждаха като ледени висулки. Всичко беше толкова красиво, че изглеждаше като зимна приказка.


Съвсем наблизо до курортния комплекс е разположен и резерват Камчия.


Той е разположен в местността Камчийски пясъци, по долното течение на реката. Обявен е за биосферен резерват през 1951 година, за да се запази непокътната най-голямата крайречна гора в България.


На територията на резервата съществуват около 40 вида дървета( летен дъб. Върба, дива круша, бряст, ясен), които на места достигат и до 50 метра височина. Много голяма част от тях са на повече от 150 години и впечатляват със своите гигантски размери. Тук можете да видите също блатно кокиче и водни лилии.


Животинският свят е представен от голям брой сърни, елени, лисици и диви котки, както и от голям брой видове птици, от които близо 60 присъстват в списъка на Червената книга. В река Камчия плуват около 25 вида речни риби, като някои от тях също присъстват в Червената книга( деветиглена бодливка и див шаран). Тук има установени 26 вида дребни бозайници, като доста интересен е фактът, че в резервата се среща и горска полевка, която обикновено живее в широколистните гори в страната ни.


В близост до курортното селище Камчия се намира град Варна, така че винаги, когато ви доскучае, можете да прескочите до него и да разгледате забележителностите му.За автора:

Диляна Котоманова

Описание/адрес на местоположение:

в непосредствена близост до село Близнаци

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

Няма коментари за тази обява.
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори