Обзор - далеч от суетата, близо до сърцето Обзор | Guide359.com

Настаняване в Обзор:
Апартаменти в Обзор
Къщи за гости в Обзор

Обзор - далеч от суетата, близо до сърцето

Категории: На море , Развлечение , Природа , Романтика , Плаж

Всички сме ходили, когато сме били ученици, на лагери през лятото. Беше толкова забавно. Цели две седмици някъде из южното Черноморие, я на Равда, я на Обзор, я на Каваците. Обиколила съм ги всичките, а спомените ми са невероятни и незабравими. Много се вълнувах винаги преди да тръгна на някъде. Преди време посетих една от моите любими лагерни дестинации. Разбира се, след доста години, но тук сякаш все още можеше да се чуе детската глъчка по дългия, фин пясък. Обзор – още една перла в короната на Черно море. Прекрасното съчетание от свеж въздух, разкошни гори, много слънце и пясък прави мястото наистина неустоимо. Още повече, че се намира на много удобно място. Почти по средата на пътя Бургас – Варна. Шосе Е-87 ще ви заведе направо там. През годините мястото се епреобразило много. Развитието на града като курорт започва през далечната 1925 година, когато са построени и първите станции и почивни вили.


Всичко днес е толкова различно, градът претърпява своя Ренесанс. Луксозни хотели, в близост до плажа, който е най-дългият по черноморието - цели 8 километра, кокетни вили и семейни хотели, накацали по хълма. А на места плажната ивица е широка над 60 метра! Всичко това превръща мястото в любима лятна дестинация. Обзор има дълга история, която датира от хиляди години преди Христа. През Римско време тук е имало станция на крайбрежен път, в която се е намирал храм на Юпитер. Останки от него все още са запазени в центъра на селото. В малък парк могат да се видят колони и фрагменти от статуи от римския храм на Юпитер, който преди много векове е красял това място. Всичко това, както и множеството крепостни стени и колони свидетелстват за хилядолетната история на Обзор.


Уютни местенца за почивка, спокойна плажна ивица с фин, златист пясък, многобройните ресторантчета са днешното лице на обзор. Инфраструктурата на града е много добре развита. За щастие, мястото все още е синоним спокойна за почивка. Ето защо е предпочитано за семейства с деца. Въпреки, че строителството на хотели не подминава и Обзор, той сякаш е далеч още от прословутите големи морски курорти. Удивителна е красотата на Обзор. За почитателите на планинския въздух в съчетание с топло море, Обзор предлага именно това.Тук има и красива ботаническаградина с множество палми, радост за окото. В центъра на градаще видитечасовникова кула.Околокурорта има разкошни гори, в които растат бук, дъб, габър. На 3 километра западно от Обзор се намират останките на средновековната крепост „Козяк”.


Едно от най-привлекателните кътчета по нашето Черноморие ще ви посрещне с дълбокото обаяние на древността, историята и красивата природа. Моята почивка беше незабравима. Припомних си детските ми лудории тук, искаше ми се пак да съм дете...За автора:

Валерия Жечева

Описание/адрес на местоположение:

Отстои на 65 км от Варна, на 73 км от Бургас и на 40 км от Несебър.

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

Няма коментари за тази обява.
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори