Зоологическата градина в Стара Загора - най-голямата по площ в България Стара Загора | Guide359.com

Настаняване в Стара Загора:
Хотели в Стара Загора

Зоологическата градина в Стара Загора - най-голямата по площ в България

Категории: Уикенд Заведения , Развлечение , Природа , Птици

Както вече съм писала, старозагорци си имаме едно чудно местенце за релакс и отдих през почивните дни. Намира се в северната част на града – това е паркът „Аязмото”. Той е любим за малки и големи от всички поколения наред. Зоологическата градина в парка десетки години се радва на небивал интерес. Зоопаркът води началото си от 1957година, когато се намира на мястото на днешната площадка за бадминтон, на върха на „Аязмото”. По-късно се измества на изток, за да заеме сегашното си място. Зоологическата градина е най-голямата по площ в България. Разпложена е на 240 дка. площ и предлага на посетителите екзотични гледки на екзотични представители на разнообразната българска и световна фауна. Посетителите могат да видят животни от всички континенти, освен от Антарктида, но нищо не се знае...


Разбира се, най-много посетители се тълпят край клетките на семейство котки и най-вече пред тази на Цар Лъв, който гордо се разхожда там, съпроводен от царствената си съпруга. Само през последните години на територията на старозагорския зоопарк са родени седем мечета. Съставът на животните се увеличава с по едно мече почти всяка година, един елен лопатар, един благороден елен, четири вълчета, две диви котки, две лисичета и две муфлончета. Този факт говори ясно, че животните в старозагорския зоопарк са намерили своите истински стопани. Мечешкото семейство Марк Антоний и Белла увеличават поколенията си всяка година. През 2009 се раждат още две мечета. Това е седмото поколение на мечешкото семейство.


Разбира се, грижата за обитателите на зоопарка е поверена на много добре обучени специалисти, които се грижат за комфорта, удобството и прехраната на обитателите. Уредниците на парка минават квалификация и инструктаж по техника на безопасност. Това е особено важно, като се има предвид работата с големи и пъргави хищници, изисква се много изострено внимание. Животните се подчиняват на строго определен технологичен режим.


Зоологическата градина е отворена всекидневно за посетители, а през лятото е с удължено работно време.Описание/адрес на местоположение:

Парк "Аязмото", Стара Загора

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

13.02.2010 г. - tool
това, което търсех, благодаря
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори