Морската градина в Бургас Бургас | Guide359.com

Настаняване в Бургас:
Апартаменти в Бургас
Къщи за гости в Бургас
Хотели в Бургас

Морската градина в Бургас

Категории: На море , Велосипед , Аз детето , Развлечение , Плаж

Морската градина в Бургас е разположена над морския бряг по дължина на централния плаж. Тя е с обща площ около 72 000 кв.м. и е с дължина повече от 5 км. Паркът е озеленен с големи дървета и храсти, които образуват сенчести места за разходка по алеите. В озелените тревни площи има пръснати каменни скулптури, а също и бюстове на известни писатели, актьори и личности. Особено впечатление прави паметникът на Пушкин.


Паркът е едно от местата в Бургас, което посещаваме редовно и с голямо удоволствие. Там се срещаме с много наши приятели и познати, дошли да се поразходят и подишат чист въздух. Много харесвам да ходя там, защото детето тича наволя, а ние вдишвайки чистия въздух, се зареждаме с положителна енергия и сили. Из морската градина на доста места има изградени детски кътове с пързалки, люлки, катерушки и надуваеми замъци, а мъже, преоблечени като клоуни, раздават балони на децата. Всичко това е така весело и много радва децата. Също така общината се е погрижила, като е изградила на няколко места фитнес уреди, които са за безплатно ползване. Скоро ми направи впечатление, че са започнали да подменят и пейките за отдих-вече са по-нови, удобни и красиви. В градината има много големи и малки алеи за разходка, които са красиво нашарени с пъстри цветя. Именно те създават много приятно усещане със своето ухание, красота и зареждат човек с положителни чувства и мисли. В морската градина се намира Летният театър, на чиято сцена се провеждат редица конкурси за песни. В близост са разположени две дискотеки и много кафенета, предлагащи топли напитки и храна за изморените след дълга разходка минувачи. Същевременно на няколко места има разположени през лятото малки будки, където имате възможност да си купите вкусен сладолед, ядки и варена царевица. Тъй като паркът е разположен над морския бряг, от него се открива невероятно красива гледка към морето и плажа. В самата морска градина над морския бряг има пейки, където може да се любувате на красивия пейзаж. Вижда се също мостикът, пристанището, а при ясно време се вижда и брегът на Сарафово. Всекидневно паркът се посещава от много жители и гости на града, а при топло слънчево време е изпълнен със страшно много деца и възрастни, дошли тук да се отърсят от проблемите си.


Морската градина е лесно достъпна. Тя води началото си от края на една от централните улици в града. В близост до нея има автобусна спирка на градския транспорт и паркинг.За автора:

Мария Дикова

Описание/адрес на местоположение:

Морска градина, гр.Бургас

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

Няма коментари за тази обява.
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори