Централният плаж на Бургас Бургас | Guide359.com

Настаняване в Бургас:
Апартаменти в Бургас
Къщи за гости в Бургас
Хотели в Бургас

Централният плаж на Бургас

Категории: На море , Развлечение , Плаж

Централният плаж на Бургас е разположен по цялото протежение на морската градина. Плажът е с дължина повече от 2 км и с ширина около 30 м. Пясъкът на доста места е черен, което според много хора се дължи на високото съдържание на желязо.


Това е единствено място, покрай което обичам да се разхождам, а понякога през лятото и да плажувам. Но определено централният плаж няма нищо общо с това, което съм запомнила преди повече от 10 години.


Преди повече от десет години гостувах на наши близки в града и те ни заведоха в един хубав летен слънчев ден на плаж. Тогава ми направи впечатлениe, че плажната ивица е много дълга, в сравнение с това, което бях виждала. Също така доста широка, водата беше кристално чиста, а на пясъка няма място да си постелим хавлиите. Останах с много добро впечатление и докато се разхождах по алеята покрай плажа.


Сега всичко е малко по-различно, но все пак времената се менят и всичко заедно с тях се променя. Днес плажът си е все още там, но е доста променен. Концесионерът се старае максимално да го поддържа и почиства, но все пак на места може да се намерят останали опаковки и угарки от цигари. Хората, които стопанисват плажа са сложили чадъри, които могат да се наемат от летовниците. Направи ми добро впечатление, че чадърите, които са сложени за наемане не заемат цялата плажна ивица. Това е много добре, защото има и достатъчно място за хората, които не искат да ползват под наем. Морската водата е топла, чиста и почти няма водорасли.


Почти по цялото протежение на плажа има малки заведения, които предлагат разхладителни напитки и прясна храна. Там може да поседнете и заедно с хубавата храна да се наслаждавате на морския пейзаж. Някои от тях работят целогодишно. В хубави топли дни алеята и капанчетата са препълнени с хора, дошли да се разходят и да похапнат прясна рибка, а също и да се налюбуват на хубавата гледка. Всичко това зарежда човек с положителна енергия. В близост до алеята има паркинг, където може си оставите колата. По отношение на местоположението си, той е разположен в непосредствена близост до морската градина. Близо е до центъра на града, може би и затова е много посещаван от местните хора.Описание/адрес на местоположение:

Централен плаж,гр,Бургас

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

Няма коментари за тази обява.
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори