Ахтопол-малък град, но с голям плаж Ахтопол | Guide359.com

Настаняване в Ахтопол:
Апартаменти в Ахтопол

Ахтопол-малък град, но с голям плаж

Категории: На море , Развлечение , Плаж

Всяка година с моето семейство си правим еднодневна екскурзия до Резово, като не пропускаме да се отбием до Ахтопол и Синеморец. Там все още се е запазило дивото и красиво на природата.


Град Ахтопол се намира на около 15 км от град Царево и на около 25 км от село Резово, където e естествената граница на България със съседна Турция.


Градчето е доста малко, но пък за сметка на това притежава голям и хубав плаж. Преди години водих мои близки на разходка до там и ходихме на плаж. Тогава не останах много очарована, защото плажът беше толкова пълен, че нямаше места и се настанихме най-накрая, където морския бряг беше пълен с камъни. Не бях стъпвала там на плаж до миналата годината, когато минавайки покрай Ахтопол решихме да се отбием на разходка и в последствие отидохме на плаж. Нямаше много хора, което беше доста учудващо, като за юли месец. Настанихме се удобно върху чистия пясък. Наистина пясъкът е доста ситен и беше много чист, а водата топла и кристална. Имаше малко вълни, може би защото предната вечер беше валяло дъжд. Лошо впечатление ми направи многото чадъри, които са разположени върху плажната ивица от концесионерите на плажа. Това никак не е удобно, защото по този начин те принуждават да плащаш. Оставили са много малко кътче, където може да отседнеш със собствен чадър.За сметка на това пред очите ти се открива страхотна гледка към морето навътре, а също и към скалистия бряг, което пък зарежда човек с положителна енергия и сякаш забравя за проблемите си.


За своите посетители плажът предлага доста развлечения.Като започнем от водните колела, разходка с лодка до скалистия бряг, джет и стигнем до батутът, който е за най-малките летовници. Има доста капанчета и заведения, където може да похапнете и пийнете нещо разхладително, а също да си купите и сладолед. Но цените са малко по-високи от предлаганото по другите заведения. Плажът е доста голям и широк. Той се намира в близост до центъра на града. Около него има доста хотели и почивни бази.Описание/адрес на местоположение:

Централен плаж,гр.Ахтопол

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

Няма коментари за тази обява.
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори