Село Шкорпиловци- спокойна почивка на море Шкорпиловци | Guide359.com

Село Шкорпиловци- спокойна почивка на море

Категории: На море , Аз детето , Плаж , Резервати

Село Шкорпиловци се намира в Североизточна България в община Долни Чифлик на около 40 км. от град Варна.


Тук за последно идвахме средата на април миналата година преди да замина за Англия. Денят беше много топъл и прекрасен. Бяхме на гости в едно близко селце и решихме, че можем да дойдем до тук и да разходим Аксел( хъскито на една приятелка). Речено- сторено. Не след дълго бяхме вече на уреченото място и слязохме да пообиколим да видим дали нещо се е променило тук за изминалата година. Не щеш ли същата тази моя приятелка има роднини, които работят в една от почивните бази и дори си живеят там. Срам не срам отидохме малко неочаквано на гости. Хората обаче се оказаха много приветливи и добри. Набързо ни отрупаха масата с кафе, сладки и други неща за хапване и започнаха да ни разпитват какво правим, как сме и така нататък. Постояхме може би около час -два и си тръгнахме. На всички ни беше много приятно и бяхме останали с доста добри впечатления от гостоприемството на тези хора, които дори не познаваха повечето от нас.


Природата около селцето е една чудесна комбинация от дълги широки плажни ивици и бистра вода и дива буйна растителност. Далеч от шума и лудницата на големия град, тук можете да намерите спокойствие и тишина, които ще ви заредят с много положителна енергия и приятни емоции. А какво по-хубаво от това да се чувствате щастливи и отпочинали? Името си малкото селце наследява от двамата братя изследователи Шкорпил. Преди това то било известно под названието Фъндъклий. Преди много, много години в околностите му е имало няколко антични селища, за които свидетелстват намерените руини и частични останки от тях. Не се знае със сигурност техния произход, но най- вероятно са били тракийски. В близост до Шкорпиловци е разположена и защитена местност Лонгоза, където множество представители на растителния и животински свят намират сигурно убежище.


Тук има много места където можете да отседнете за няколко дни и да усетите чувството от една истинска лятна почивка – малки къщи за гости или по-големи и луксозни хотели, както и бунгала. А ако искате да бъдете по-близко до природата има подходящи места, където да опънете палатка.


Лятото сякаш всичко отново оживява и разцъфва за нов живот. Централният плаж се пълни с заведения, кръчми и дискотеки, които се грижат за доброто настроение на своите клиенти.


Самата плажна ивица се разполага на по-малко от километър от Шкорпиловци. Тя е най- дългата в България със своите 13 км. и ширина 100 метра. Мога да кажа, че тук водата е бистро синя, а морските брегове са едни от най-чистите, които някога съм виждала в страната. Интересното е, че дълбоко на черноморското дъно има потънал старинен мост.


Дълго вървяхме по плажа и тичахме след Аксел. Морето изглеждаше много красиво, а хоризонтът му сякаш беше безкраен. Вълните бурно и гордо се издигаха нагоре, а след това нежно заливаха брега му. Около нас имаше множество пясъчни дюни, в които дори можеше да се скриеш. Беше тихо и спокойно, чуваха се само нашите гласове, които прорязваха като нож тишината.За автора:

Диляна Котоманова

Описание/адрес на местоположение:

на 35 км. южно от град Варна

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

Няма коментари за тази обява.
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори