Парк остров Свобода в Пазарджик. Пазарджик | Guide359.com

Настаняване в Пазарджик:
Хотели в Пазарджик

Парк остров Свобода в Пазарджик.

Категории: Аз детето , Природа , Резервати , Природа
Няколко пъти съм ходил до град Пазарджик и винаги съм оставал впечатлен, дали от това, че е не много голям и го няма шума и праха на големия град, дали защото в него има доста музеи и архитектурни паметници, или просто, защото има много места за отдих и почивка.


Няколко пъти съм ходил до градския парк, който носи интересното наименование остров Свобода. Парка е възникнал през 1858 година, след голямо и опустишително наводнение, В началото паркът е бил частна собственост, като в него са се отглеждали различен вид добитък, след това бива закупен от градската управа и е направена реконструкция.


Парка се намира на хубаво място, към него има построени допълнителни паркинги, удобни за всеки решил да го посети с личен автомобил.


Освен красивата природа и местата за отдих, в парка има и много заведения, детски площадки за по – малките посетители, паметници на културата и малък зоопарк, с различни животни.


Много от младежите идват да спортуват в специално изградените площадки. А много майки с деца и възрастни хора, сядат на пейките прай изкуствено изграденото езеро. Край езерото има много различни дървета, за някои от тях разказват, че са единствените видове, запазени в страната ни.


Като цяло в парка има за всеки по нещо, харесват ми алеите, с многообразието от цветя и растения. Парка е добре подреден, навсякъде тревата е подрязана и добре поддържана.


Посетих и зоологическия кът, в който няма много животни, но е направен добър подбор, много от децата се радват и дърпат майките си на там.


Когато бях там, имах възможността и да си направя разходка с влакче, предоставено специално за парка. Всеки може да се качи и разгледа от придвижващото се влакче и то безплатно.


Ако ми се отдаде възможност, отново бих прекарал няколко часа сред природата и красивите места, намиращи се в парк остров Свобода. А и името е подбрано добре, защото при това разнообразие, наистина чувстваш свободата.
Описание/адрес на местоположение:

Парк остров Свобода се намира в град Пазарджик.

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

Няма коментари за тази обява.
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори