Красивият залив Болата, край нос Калиакра. Каварна | Guide359.com

Настаняване в Каварна:
Апартаменти в Каварна
Хотели в Каварна

Красивият залив Болата, край нос Калиакра.

Категории: На море , Развлечение , Романтика , Плаж , Резервати

Ходил съм на различни плажове, някои от които в чужбина, но като нашето друго няма. Бил съм многократно в Кипър, там плажовете са изкуствено изградени, като пясъкът е много ситен и неприятен, имал съм възможността дори във водите на Тихия океан да се потопя, но като нашето Черно море, курорти и плажове няма никъде по света.


Много пъти съм ходил на плаж в малкия красив залив Болата, намиращ се в близост до нос Калиакра. Също така има и малко пристанище, където могат да се видят няколко лодки и яхти. Болата е известен и като единствения пясъчен плаж в района на нос Калиакра.


Всъщност интересното е, че Болата е не само плаж, а представлява резерват, включващ морска площ и зелени площи. В залива се срещат и много видове риби, тъй като водата е чиста, мястото е спокойно и наплива на хора не е голям.


В последните няколко години забелязвам, че все повече хора предпочитат да отидат там, което ме навежда на мисълта, че до няколко години ще се превърне в голям плаж с много замърсявания.


Чувал съм, че в близост има много пещери, където са открити останки от стари селища и свидетелства за живот, датиращ четиристотин години преди Христа.


Много ми хареса и цвета на скалите, доблизаващ се до червен цвят, всяка скала представляваше красиво интересно образование.


Също така почти на плажа могат да бъдат намерени две малки капанчета, предлагащи студени напитки и топли вкусотии. Тъй като плажът е все още девствен, недокоснат от ръцете на сръчни архитекти, в близост няма никакъв санитарен възел.


Винаги съм оставал с добри чувства и когато имам възможност, не бих се поколебал да отида отново и да се насладя на красотата на природата. Чувал съм, че там се организират и много партита, като едното е свързано с посрещането на Джулай морнинг. Би било чудесно да посрещнеш изгрева или да изпратиш залеза от такова магнетично място, като Болата.Описание/адрес на местоположение:

Залива Болата се намира в непосредствена близост до нос Калиакра.

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

Няма коментари за тази обява.
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори