Курортен комплекс "Албена" Албена | Guide359.com

Настаняване в Албена:
Вили в Албена

Курортен комплекс "Албена"

Категории: На море , Трета възраст , Аз детето , Празници , Развлечение , Романтика , Мероприятия , Плаж

Съвсем наскоро, с изненада прочетох, че с един от най-красивите ни морски курортни комплекси, сме почти връстници. Ех, как лети времето, но...сякаш единствено за мен, помислих си тогава аз, самонамигайки си с лека насмешка и ирония, защото без даже никак да преувеличавам, за "Албена" винаги съм смятала, че е един твърде млад, свеж и очарователен курорт – такъв, какъвто е още от годината на официалното си откриване– 1969-та, та до днес. Дори названието му – някак толкова звънко, като че е естествено допълнение към обветряната от добруджански вятър плодородна земя, хармонира в пълно благозвучие с далечния повей на узрели жита, за да обвие с нежно северно очарование отреденото за курортна зона черноморско крайбрежие.


Оттук нататък, следват всички останали благоприятни географски и климатични особености, които вече 40 години посрещат тук безброй български и чужди туристи - отблизо и по-далече. Всички идват, привлечени разбира се от прекрасните възможности за съчетание между пълноценна почивка, добра и разнообразна кухня – българска и интернационална, неустоими предложения за забавление според предпочитанията – скокове с парашут, плажен волейбол, сърф, разходка с яхта и други. С разположението си на около 30 километра на север от морската ни столица Варна, Албена лесно може да се превърне в желан избор за всеки, който търси свое любимо място по българското Черноморие. И защо не?! Плажна ивица с ширина от около 150 метра и дължина от пет километра, сравнително плитко крайбрежно морско дъно, кристално чисти води, златист ситен пясък, модерни развлечения на самия плаж – в това число и набиращия все по-голяма популярност зорбинг – курортен комплекс “Албена” много скоро ще оправдае вашите очаквания за пълноценен отдих. Разбира се, не е за подценяване близостта с други курортни селища и комплекси, с пътуване до които да разнообразите престоя си тук. Съвсем наблизо са курортите Златни пясъци, Св.Св. Константин и Елена, както и неповторимото със своята атмосфера морско градче Балчик. Край Албена се намира и лонгозната гора Балтата. Така, че – туризъм и отдих, съчетани с мързеливото излежаване на плажа или край басейна с освежаващ коктейл в ръка – изборът е за всеки, който ще се озове някой летен ден в “Албена.” Безспорно, частица от очарованието на комплекса се дължи и на разположените по дългата крайбрежна ивица поредица от симпатични хотели с терасовидна структура. Имената им – Гергана, Ралица, Боряна, Калиакра, Нона, Славуна, Калиопа, Елица, са все тъй благозвучен и хармоничен израз на съхранен традиционализъм и българско гостоприемство, пленяващо туриста-чужденец. Все пак, според статистиката – по-голям е процентът на чужденците, почиващи в “Албена”, което вероятно говори за успешното управление на комплекса.


С отличните си възможности за настаняване, днес курортен комплекс “Албена”, освен в предпочитано място за почивка и свободно време, се е превърнал и в център на конгресния туризъм у нас, в арена на множество културни и спортни прояви на национално и международно ниво. Сред тях най-популярни са - Международен медиен фестивал, Модна фиеста, рали “Албена” и много други.


Всъщност, пред чара на "Албена", вече почти не мисляза годините и следите на времето. На нея й отива да е вечно млада, красива и пленителна- такава, каквато ми се иска да я преоткривам за себе си всеки път. В съзвучие с мислите си, само тихичко почвам да си повтарямнаум онзи стар рефрен от популярнабългарска естрадна песен на Маргарита Хранова - също толкова любима ми наша певица, която със завладяващо лятно настроение пееше:"..нека да остане, нека остане твоята Албена в мен, моята Албена в теб, нашата Албена в нас..."За автора:

Николина Милкова

Описание/адрес на местоположение:

Курортен комплекс "Албена" се намира на територията на област Добрич, но е само на 30 км северно от град Варна.

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

Няма коментари за тази обява.
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори