Село Ягода - любимото място за летен отдих на старозагорци Ягода | Guide359.com

Село Ягода - любимото място за летен отдих на старозагорци

Категории: СПА , Уикенд Заведения , Развлечение , Природа , Романтика , Плаж , Природа

Още щом първите лъчи на жаркото слънце надникнат от старозагорското небе, мало и голямо тръгва да търси прохлада сред близките живописни местности. Лятото в града под липите е парещо и изгарящо, понякога температурите достигат 40 градуса. А тези, които по една или друга причина не могат да потеглят по дългия път към морето, знаят къде точно да откраднат миг хладина и релаксация. Това е село Ягода. Още преди години, когато не се знаеше значението на думите селски туризъм, старозагорци знаеха, че тяхното място е село Ягода. Селото, с име на вкусния плод, от около 10 години привлича гражданите на околностите. В началото имаше само едно място за плажуване. Това е комплекс в началото на града, който предлагаше басейн с вода, която не беше много чиста, даже плуваха жабки вътре, добре подържана зелена площ, която служеше за пясък, шезлонги и разбира се заведения, които целодневно привличаха многобройните посетители с вкусни и топли кебапчета и кюфтета, а и да не забравяме студената бира, патентът на българина. В събота и неделя тук е препълнено. Детски глъч се чува навред, на кого му пука, че скачат жабки в басейна. Толкова е весело.


Постепенно, селото сякаш следеше тенденциите за бързоравиващ се селски туризъм и макар да не се славеше с 200-годишни къщи, правеше всичко възможно, за да остане притегателно място за старозагорци. Днес, започнаха като гъбки да никнат малки хотелчета, някои от тях предлагат и басейн. Мястото се харесва и заради красивата природа, през лятото всички нюанси на зеленото обагрят околността. Наблизо минава и река Тунджа, така, че за рибарите това е желано и обичано място. Речните мрени и червеноперки пълнят живарниците на щастливите рибари.


Красиви вили, разполагащи с всички удобства, басейни, хотели, предлагащи СПА процедури. Всичко това в съчетание с минералните извори, които се намират в селото, го правят предпочитано място за отдих. Напоследък туристическите агенции предлагат и много изгодни пакети с услуги, включващи и СПА процедури. По празници хотелите и вилите са пълни. Тъй като селото се намира на свързваящия път между северна и южна България, то привлича и туристи от по-отдалечени крайчета на страната. Откриващата се гледка към Стара планина е несрванима и който веднъж посети мястото се връща и втори, и трети път...Описание/адрес на местоположение:

Намира се на 16 км. северно от Стара Загора, по пътя за Казанлък

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

Няма коментари за тази обява.
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори