Триградското ждрело - незабравимото вълшебно пътешествие Триград | Guide359.com

Настаняване в Триград:
Вили в Триград
Къщи за гости в Триград
Хотели в Триград

Триградското ждрело - незабравимото вълшебно пътешествие

Категории: Природа

Ние хората, обичаме да откриваме и да изследваме, да разглеждаме и да опознаваме. Това е в нашата природа. В нашата страна има много и прекрасни удивителни творения, които си заслужава да се посетят и видят. И не са нужни чак толкова средства, за да може човек да се докосне до тяхната красота. В тази статия ще ви запозная с едно прекрасно закътано местенце в Родопите. След като го посетих, то трайно остана в съзнанието ми. Става въпрос за Триградското ждрело...


Може да се каже, че Триградското ждрело е едно от най-изумителните места, които бихте могли да посетите в родината. Това е и една от причините, поради които тази забележителност е един от стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Но нека първо да ви запозная с местонахождението на това творение.


Триградското ждрело се намира в Западните Родопи, в южната част на България. Това е един особено красив район, който се характеризира със своето многообразие. Административно местонахождението на туристическия обект е - община Девин, област Смолян. Намира се на 2 километра северно от село Триград.


Преминаването през Триградското ждрело е едно вълнуващо и незабравимо преживяване. Пътуването се осъществява с автомобил. Може да имате предвид, че пътят е еднолентов. Дължината на ждрелото е над 15 км., а отвесните стени (скали) са високи над 300 метра! От време на време, докато се движите с автомобила си (с ниска скорост, която е единствената възможна и разумна скорост в този случай) имате чувството, че скалите образуват тунел, през който просто преминавате. На човек му се иска постоянно да спира, за да прави снимки; но имайте предвид, че в този район съществува опасност при разминаване с други МПС-та. В крайна сметка хубавото е, че движението не е натоварено. Пътувайки, в следващия момент бивате изплашени да не би таванът на автомобила да бъде прободен от надвисналите скални статуи. Прекрасната гледка, която се открива, може да накара всеки да затаи дъх пред величието на Триградското ждрело.


През ждрелото минава неудържимата Триградска река. Ще искате да спирате постоянно за да правите снимки, ту на реката, ту на ждрелото! Накрая, реката отива в пещерата „Дяволското гърло”. Когато започвате пътешствието си с колата през Триградското ждрело, посоко към Триград, ще забележите, че разстоянието между скалите е по-голямо. Движейки се все повече в посока Триград разстоянието между отвесните скали става все по-малко, като на места стените толкова се доближават една до друга, че разстоянието между тях достига 100 метра! Пътувайки по този вълшебен път накрая стигате до село Триград....Описание/адрес на местоположение:

Триградско ждрело, област Смолян, България

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

Няма коментари за тази обява.
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори