Язовир Батак - трети по големина, но не и по красота! Батак | Guide359.com

Язовир Батак - трети по големина, но не и по красота!

Категории: Плаж , Природа , Ски

Бях тръгнал на пътешествие из разноцветната и красива България. Беше лято. Пътувах по различни кътчета, главно Родопите и Пирин. Така пътищата ме отведоха до град Батак, а след това и до... язовир Батак. Нека ви разкажа малко повече за това красиво местенце, което се намира в Южна България. Къде точно?


Язовир Батак се намира в област Пазарджик. Разположен на 4 км. североизточно от град Батак и на 12 км. източно от Велинград, язовирът се слави с това, че е третият по-големина язовир в България. Но ако трябва да бъда честен - по красота със сигурност не отстъпва по нищо на нито един от тези, които стоят преди него в списъка.


Язовир Батак е построен на река Мътница. Тъй като пътувах с кола, имах възможност да пообиколя язовира, за да се насладя на красотата, както на самия язовир, така и на околността. Заобиколен от множество вили и хотели, язовир Батак е приятно място за отдих, където можете да отседнете и да отпочинете, като забравите за миг напрежението, еднообразието и стреса на големия град. Там се намира и планинският курорт „Цигов чарк”. Той е на западния бряг на язовир Батак. А на източния бряг се намира летовище „Дъното”. Цените покрай язовир Батак са що-годе добри, но все пак трябва да сте внимателни, за да намерите по-сносни цени. Но нека да се върнем към язовира...


Не е нещо необичайно да се видят рибари. Атрактивното е, че риболовът е позволен целогодишно. Също така има и хора, които са дошли просто за плаж. Водата е приятна и няма да сгрешите, ако решите да се „цопнете” в язовира. Имайте предвид обаче, че водата не е сред най-топлите, в които сте се къпали, защото в крайна сметка язовир Батак е планински язовир.


Не забравяйте да си носите фотоапарат, защото ще искате и след време да се любувате на красотата на язовир Батак...Описание/адрес на местоположение:

Язовир Батак, област Пазарджик, България. На 12 км. източно от Велинград.

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

Няма коментари за тази обява.
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори