На риболов край язовир Лобош Лобош | Guide359.com

Настаняване в Лобош:
Къщи за гости в Лобош

На риболов край язовир Лобош

Категории: Уикенд Заведения , Екология , Плаж , Природа , Ски

Беше неделя. Станахме рано сутринта с идеята да прекараме деня в риболов. Хапнахме по нещо набързо и ето, че не мина много време и вече разпъвахме палатки и въдици на брега на язовир Лобош.


Язовир Лобош e известен още като Пчелина . На 30-ина км е от Перник,в посока Земен. Намира се близо до село Лобош, в което прекарахме нощта, в община Ковачевци.-родното място на известния български деец Георги Димитров.


Според разказа на кмета на село Лобош, Георги Шияков, язовирът е създаден през 1975г. Дълбочината му на места достига до 19 метра . Водоемът е един от най-големите в Пернишка област. Предпочитано място за риболов е от въдичари от София, Перник, Радомир и други места. Особено лятото огромна част от бреговете му са осеяни с палатки. Рибиловци го посещават и през този сезон. Едно от хубавите места за мятане на въдици е на понтоните. Непосредствено до тях има заведение с хубав навес,където можете да се скриете ,ако завали дъжд. Най-често улавяната риба сега е уклей. От време на време излиза и костур. През останалите сезони се хващат още каракуда, бяла риба, шаран, както и други видове риба. Много красива е гледката при преливника ,откъдето река Струма продължава през Пернишка област по обичайния си маршрут към Кюстендилска и Благоевградска област и оттам към Гърция. В този участък излиза и пъстърва.


Риболовния ден протичаше много добре и вече се радвахме на прекрасен улов. Хубавото време и зелената шир, както и леката хлад на язовира, превърнаха деня в една прекрасна пролетна почивка. През целия ден имаше лодки, които плуваха в язовира, а в повечето от тях въдичари се наслаждаваха на добрия улов.


Започна да се стъмва и беше време да събираме палатката и въдиците си и да тръгваме към вкъщи. Двата дни, прекарани в селото и в риболов около язовира, бяха това, от което се нуждаех след тежка и натоварена седмица. За пореден път се убедих как страната ни предлага прекрасни и сравнително евтини дестинации за почивка през уикенда. Тръгвам си, пленен от красотата на Лобош, в размисъл коя ще е следващата красива българска дестинация, която ще посетя следващия уикенд.За автора:

Димо Янев

Описание/адрес на местоположение:

Язовирът се намира на около 30-ина км е от Перник,в посока Земен, в близост до село Лобош.

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

Няма коментари за тази обява.
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори