Ягодинска пещера Триград | Guide359.com

Настаняване в Триград:
Къщи за гости в Триград
Хотели в Триград

Ягодинска пещера

Категории: Култура , Пещера

Освен пещерата Дяволско гърло, посетихме и Ягодинската пещера, която се намира на около 20 км. от Триград. За да се стигне до нея се преминава най -дългото ждрело - Буйновското, което е 7 километра. Впечатленията и изживяването са неповторими. Бях чувала от приятели за нейната красота, но когато отидох там, това което видях надмина очакванията ми. Безбройните пещерни образувания, пещерните перли оцветените леопардови кожи в различни цветове, всичко това оставя впечатление за цял живот. На входа на пещерата има екскурзовод, който обяснява, какво ще видим и как щепротече обиколката. На няколко места по време на обиколката в пещерата има допълнителни екскурзоводи, който обясняват за образуванията, като напрамер така наречената ,,Неосъществена целувка" , ,,Новогодишната зала" и много други красоти. Например в една от залите има новогодишна елха. Въздуха на пещерата я е консервирал и изглежда, че все едно е поставена вчера. Дръвчетата се подменят на всеки 5 години. Това е една от малкото пещери, в която могат да се видят пещерни перли.Скалните перли, са подобни на морските, но нямат блясък. Иначе те са също толкова красиви. В Ягодинската пещера могат да се видят образуванията сталактити, стактони, сталагмити.В пещерата е доста студено, но не е опасна за обиколка, няма неравности или пък опастност от падане. Дори и с малко дете не е проблем да се посети.Целия маршрут, разрешен за посетители, е добре осветен и обезопасен.


Иматакса за посещението, която е 5лв на човек, за деца до 6години е безплатно, а над 6години е по 3лв. Срещу пещерата има заведение за хранене, което предлага и нощувки. Има и едно интересно съоръжение, наречено Тролеят на Тързан, по който може да се спуснеш над рекичката и стигаш до заведението. Той е нисък и е по подходящ за деца. Също така пред пещерата могат да се закупят интересни камъни и сувенири. Това е стара, прекрасна и световно известна пещера, която трябва да се посети отивайки по този край на България.


За съжаление, снимките в пещерата са абсолютно забранени, но успях да на намеря няколко хубави кадъра, които я показват в най - добрата и светлина.За автора:

Ваня Мирчева

Описание/адрес на местоположение:

Ягодинската пещера се намира на около 20 км. от Триград.

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

13.05.2010 г. - bulgar
naistina statiqta e dobra,no nai-veche si zaslujava da se poseti peshterata.prekrasnae
20.11.2009 г. - Чудесна статия
Статията е супер
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори