Още едно диво кътче-плаж Липите Синеморец | Guide359.com

Настаняване в Синеморец:
Апартаменти в Синеморец
Вили в Синеморец
Къщи за гости в Синеморец

Още едно диво кътче-плаж Липите

Категории: На море , Развлечение , Природа , Романтика , Плаж , Природа

Плаж Липите е едно от всички красиви заливи, които Синеморец предлага на своите гости. Плаж Липите е едно райско място. Лично аз съм ходила там само няколко пъти, защото пътят с кола до там е доста лош. Затова можа да отидете пеш. От плаж Бутамята пресичате десният скалист бряг и пред вас се изправя невероятно красива гледка-малък залив с плаж. Искам да допълня, че като казвам , че се пресича скалистият бряг нямах предвид, че се минава през самите скали, което е много опасно. Имах предвид, че има малки тесни пътечки, които водят до там. Той е доста изолиран плаж, което пък го прави много романтично място.


Пиша, защото искам да споделя моите много добри впечатления от това красиво място, което все още не е засегнато от човешка ръка. Тук липсват хотели и каквито да било постройки, които да смущават туристите. Туристите дошли на плаж Липите имат възможност да се радват пълна тишина и спокойствие. Единствените, които мога да ви нарушат тишината са птичките, които тъй сладко пеят в близката горичка. А сега ще попитате защо се казва „Липите”? Казва се така, защото преди години района е бил залесен с много липи, които в последствие са били отсечени и заменени с други дървета. И днес обаче се среща все още останало някое друго дърво липа.


Плажът е с малки размери и бих казала, че е слабо посещаван, поради отдалечеността му. Пясъкът е много чист, с леко златист цвят. Чистотата му се дължи на малкото хора, които идват тук. Морската вода е много чиста, кристална и плитка, което го прави подходящо място за семейства с подраснали деца. Тук за разлика от другите плажове на Синеморец няма голямо вълнение. Заливът е така разположен, че не е толкова ветровито и затова няма вълнение.


Лошото е че този плаж не се отдава на концесия и поради тази причина няма спасители, шезлонги и чадъри. Също така няма заведение, където може да си поръчате нещо за хапване. Най-близкото заведение е на съседният плаж Бутамята.


Плаж Липите е един красив,малък залив, който е запазил красотата и дивото в себе си. Той е заобиколен от красиви хълмове и гора, което го прави необикновен.Описание/адрес на местоположение:

на около 1.5 км от плаж Бутамята, с.Синеморец

Местоположение

Коментари

>> Напиши коментар

27.06.2015 г. - Людмил
\"Лошото е че този плаж не се отдава на концесия и поради тази причина няма спасители, шезлонги и чадъри.\" Лошо ли???? Не ни ли стига това, че цялото черноморие е осеяно с тях и не можеш една хавлия да опънеш без някой да дойде да каже, че трябва да платиш за чадър?????? А благодаря...
11.08.2014 г. - Павлин
Точно това,че няма заведение за хапване го прави толкова добро място.
Докладвай за проблем или неточност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай за проблем или неточност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Напиши коментар
затвори
Вашите имена:

Текст:
Моля, попълнете кода от картинката:
   
изпрати
Напиши коментар
затвори

Коментара е добавен успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Списък на категориите
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори